HIT GURMANSKA POSLASTICA: PEČENE ŠLJIVE

Probajte jednostavan recept sa šljivama! Slasna gurmanska poslastica od sezonskog voća koju možete obogatiti po svom ukusu...

Sastojci:
  • šljive
  • smeđi šećer
  • zvezdice anisa ili cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odaberite posudu za pečenje u kojoj polovine šljiva možete rasporediti u jednom sloju te je obložite papirom za pečenje.
Šljive operite, osušite, isecite i očistite od koštica. S isečenom stranom prema gore stavite ih u posudu za pečenje. Pospite smeđim šećerom i smrvljenim anisom ili cimetom.
Pecite ih 15 do 20 minuta (gotove su kad se kožica samo malo smežura na ivicama, a komadi šljiva budu potpuno zagrejani). Ostavite da odstoji najmanje 5 minuta pre vađenja iz posude.
Pritom uklonite komadiće anisa, ako ste ga upotrebili. Poslužite sa sladoledom od vanile, šlagom, mladim sirom ili grčkim jogurtom.

Paypal donacija

Popularni postovi