KARAPANDŽIN GOVEĐI GULAŠ

90 dag govedine od vrata,
lopatice,
koljenice ili okrajak buta,
3-4 veće glavice luka,
1 dl kuhane rajčice,
1 čaša bijelog vina,
4-5 žlica masti,
žlica mljevene crvene paprike,
zdrobljeni kim,
lovor,
papar, sol

Priprema:
Kocke mesa stavite na vruću mast i pirjajte dok ne ostane samo masnoća. Posebno propirjajte luk pa ga dodajte mesu, zajedno s mljevenom paprikom, paprom, rajčicom, kimom, lovorom i soli. Poklopljeno lagano krčkajte s vinom uz povremeno miješanje.
Kad tekućina ispari, a meso počne rumeniti, dolijte vodu i krčkajte dok meso ne omekša. Treba biti toliko tekućine da prekrije meso. Gulaš se poslužuje s rezancima, kuhanim krumpirom ii rižom.

https://www.uredisvojdom.com

Paypal donacija

Popularni postovi