NEODOLJIVE ŠPAGETE

Ako probate ove spagete recicete da su ovo mnoogo bolje spagete nego sa carbonara umakom ?
Ovo su za mene najbolje spagete i inace su nam najomiljenije u kuci. Na molbu nekih cura objavljujem receptic
SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka
6 kasika brasna
100g topivog sira
1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka
PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.
Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta, a ako volite mekse onda kuvati duze.
Nakon sto ih procedite, ne ispirati sa vodom, dodati malo maslinovog ulja i promesati.
Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.
Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva, skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom, svo vreme mesajuci…vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne
Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.
Sluziti toplo ? Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posebno sipam spagete na tanjir, pa tek onda preko njih umak ?
Prijatnooo ?
izvor; http://www.sarajevo-online.com/

Paypal donacija

Popularni postovi