PEČENA ĆURKA

Potrebni sastojci:
  • 1 ćurka (3 do 4 kilograma)
  • 3 mrkve
  • 1 jabuka
  • 1 luk
  • 4 čene brlog luka
  • 3 dl vode
  • 100 gr pršuta
  • senf
  • aleva paprika
  • so, biber
Način pripreme:
  1. Ćurku očistite, operite, osušite i dobro posolite.

  2. Ostaviti da stoji barem 2 sata pre pečenja.

  3. Pobiberiti, posuti alevom paprikom i namazati senfom.

  4. Oguliti jabuku i smjestiti je u unutrašnjost ćurke.

  5. Obložiti je pršutom, prebaciti u tepsiju.
  6. Pored ćurke poredati izrezan luk, mrkvu i bijeli luk.

  7. Nauljiti i staviti u rernu na 250 stepeni dok ne porumeni.

  8. Kada porumeni prevrnuti je naopako, da su prsa sa donje stranje i zaliti je tekučinom iz pečenja.

  9. Smanjiti temperaturu na 160 stepeni i ostaviti da se peče dok ne bude gotova.

Izvor: Glamurozni život domaćice

Paypal donacija

Popularni postovi