PILETINA U SLANINI

Otvorimo frižider i razmišljamo šta bismo mogli da napravimo za ručak, a da nije jako zahtevno. Na samu pomisao da je nešto umotano u slaninu i zapečeno nam kreće voda na usta.  Piletina u slanini će vam pružiti vrhunski užitak i poželećete da je jedete češće.

Piletina u slanini – potrebni sastojci

  • belo meso isečeno na šnicle,
  • slanina (oko 24-25 dugačkh režnjeva slanine),
  • krem sir,
  • beli luk,
  • trapist ili Mozzarela sir isečen na tanke štapiće,
  • začini po želji.
Ono što je dobro kod ovog recepta jeste da možete da ga menjate kako god vama odgovara. Punjenje može da bude i drugačije. Jednostavno zamenite krem sir i beli luk sa namirnicama kao što je luk, šampinjoni, spanać ili nešto drugo i dobićete potpuno novu dimenziju ukusa.

Piletina u slanini – postupak izrade

Piletinu isecite na šnicle, izlupajte i blago posolite. Ne treba preterivati jer je slanina sama po sebi slana kao i sirevi. U jednu posudu stavite krem sir i u njega izgnječite nekoliko čenova belog luka, možete dodati i malo bibera. Na tanjir poređajte četiri režnja slanine uzdužno tako da se preklapaju i dva režnja popreko.
Stavite pripremljenu piletinu na slaninu. Premažite je mešavinom krem sira i belog luka.
Zatim na fil stavite trapist ili Mozzarela sir i umotajte meso u slaninu.
Ređajte piletinu u pleh obložen folijom tako da deo slanine koji ste preklopili na vrhu mesa sada dođe na dno. Možete slaninu zakačiti i čačkalicama ako nije dovoljno dugačka. Ređajte piletinu u slanini u pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Slanina treba da poprimi zlatno-bakarnu boju.
Piletinu u slanini možete služiti uz narezani krompir koji je vrlo aromatičan.

Paypal donacija

Popularni postovi