RIŽOTO S POVRĆEM
Jednostavan, zdrav i ukusan obrok…
Sastojci:
- 2 dl riže (integralne)
- 1 mrkva
- 1,5 dl graška
- 1 srednji crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- papar, sol
- pileći temeljac (ili povrtni) – 1/2 l
- maslinovo ulje
- maslac
Priprema:
Temeljac staviti da se grije.
Na maslinovom ulju propirjati luk, potom češnjak, dodati mrkvu narezanu na sitnije, potom i rižu pa zaliti temeljcem (toliko da pokrije sastojke).
Nakon desetak minuta dodati grašak i nastaviti kuhati na laganoj vatri dok riža nije kuhana, povrće također.
Posoliti i popapriti po ukusu.
Po potrebi nadolijevati temeljac (Ili vodu).
Kad je jelo kuhano maknuti s vate i dodati žlicu masllaca pa lagano protresti.
Servirati toplo kao samostalno jelo ili kao prilog.
Temeljac staviti da se grije.
Na maslinovom ulju propirjati luk, potom češnjak, dodati mrkvu narezanu na sitnije, potom i rižu pa zaliti temeljcem (toliko da pokrije sastojke).
Nakon desetak minuta dodati grašak i nastaviti kuhati na laganoj vatri dok riža nije kuhana, povrće također.
Posoliti i popapriti po ukusu.
Po potrebi nadolijevati temeljac (Ili vodu).
Kad je jelo kuhano maknuti s vate i dodati žlicu masllaca pa lagano protresti.
Servirati toplo kao samostalno jelo ili kao prilog.