ROLOVANO MESO U LISNATOM TIJESTU

Rolovano meso u lisnatom testu je neobičan recept koji možete pripremati za svaku priliku. U zavisnosti da li  ste ljubitelj svinjskog, pilećeg ili drugog mesa, recept se može prilagoditi baš toj vrsti koju volite. Mi vam predstavljamo rolovani svinjski file sa lisnatim testom, ali i pileće belo meso je isto tako ukusno u ovoj varijanti.

Rolovano meso u lisnatom testu – potreban materijal

Za rolovano meso u lisnatom testu vam je potrebno:
  • 1 svinjski file u komadu (oko 1 kg),
  • 1 kašičica senfa,
  • 2-3 kašike krem sira,
  • nekoliko listova dimljene ili stišnjene šunke,
  • nekoliko listova sira trapista,
  • 250 g lisnatog testa (pola pakovanja, ukoliko kupujete gotovo testo iz radnje),
  • so i biber,
  • žumance.

Rolovano meso u lisnatom testu – postupak izrade

Svinjski file istanjite kuhinjskim čekićem za meso, tako da dobijete jednu veliku šnicslu. Posolite i pobiberite meso po ukusu. Krem sir i senf pomešajte u jednu posudu i sa ovom mešavinom premažite jednu stranu mesa. Na to poređajte listove dimljene/stišnjene šunke. Na šunku stavite i listove trapista (možete ga i izrendati, kako više volite).
Od mesa napravite rolnu čije ćete krajeve pričvrstiti čačkalicama. Rolna treba biti urolana sa kraće strane, tako da bude deblja. Zatim uzmite tiganj u koji može stati rolovani svinjski file, stavite malo masnoće, zagrejte i zapecite svinjetinu sa svake strane po minut. Ukoliko radite sa belim mesom, ovaj korak nije neophodan, jer se pileće belo meso brže ispeče od svinjskog.
Razvite lisnato testo na kuhinjskoj dasci i vodite računa da bude dovoljno veliko da u njega stane rolovano meso. Iz rolade izvadite čačkalice, postavite ga na jedan kraj testa i uvite. Krajeve testa prethodno premažite sa malo žumanca kako bi se bolje zalepili. “Ušuškajte” meso sa svih strana i sa ostatkom žumanceta premažite celu rolnu od testa.
Rolovano meso u lisnatom testu stavite u tepsiju i sve zajedno stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200-220°C. Pecite dok testo ne dobije zlatno žutu boju. Nakon toga meso izvadite iz rerne, secite na kolutove i služite uz vaš omiljeni prilog i salatu. Ovaj kreativni recept se odlično slaže uz svečane bele pihtije.

Paypal donacija

Popularni postovi