SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA
Salatu od plavog patlidžana možete da spremite i kao prilog ali i kao glavno jelo.
Plavi paradajz iliti patlidžan veoma je zastupljen u turskoj kuhinji i prirema se na bezbroj načina, od salata i pita do kebaba,
Plavi paradajz iliti patlidžan veoma je zastupljen u turskoj kuhinji i prirema se na bezbroj načina, od salata i pita do kebaba,
Sastojci:
- 4 krupnija patlidžana
- 2 mesnate crvene paprike
- 1 zelena paparičica
- 2 paradajza
- 1 glavica luka (može veza mladog)
- 2 čena belog luka
- veza peršuna
- pola čaše maslinovog ulja, so i biber po želji
- rendani kačkavalj (po želji)
Priprema:
Patlidžan ispeći, oljuštiti i iseckati. Posebno iseckati paradajz, papriku, beli luk i luk pa staviti u činiju. Dodati seckani patlidžan, posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Salatu posuti seckanim peršunom i po želji rendanim kačkavaljem.