SALATA OD PLAVOG PATLIDŽANA

Salatu od plavog patlidžana možete da spremite i kao prilog ali i kao glavno jelo.

Plavi paradajz iliti patlidžan veoma je zastupljen u turskoj kuhinji i prirema se na bezbroj načina, od salata i pita do kebaba, 

Sastojci:
  • 4 krupnija patlidžana
  • 2 mesnate crvene paprike
  • 1 zelena paparičica
  • paradajza
  • 1 glavica luka (može veza mladog)
  • 2 čena belog luka
  • veza peršuna
  • pola čaše maslinovog ulja, so i biber po želji
  • rendani kačkavalj (po želji)
Priprema:
Patlidžan ispeći, oljuštiti i iseckati. Posebno iseckati paradajz, papriku, beli luk i luk pa staviti u činiju. Dodati seckani patlidžan, posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Salatu posuti seckanim peršunom i po želji rendanim kačkavaljem.

Paypal donacija

Popularni postovi