ZA PRAVE GURMANE – GOVEĐI GULAŠ SA SATARAŠOM
40 dag junetine bez kosti
40 dag luka
1 č1šanja češnjaka
1 lovorov list
4 žlice ulja
40 dag luka
1 č1šanja češnjaka
1 lovorov list
4 žlice ulja
1 staklenka staklenka domaćeg sataraša ili Podravkinog Đuveča
PRIPREMA:
1.Pripremiti sastojke: sataraš, Vegetu, češnjak a meso narezati na kockice te luk na sitno.
2.U posudu staviti ulje pa na hladno ulje staviti luk a zatim i meso (Ovo radim kod svih vrsta gulaša od govedine i junetine).
3.Također na hladno dodati Vegetu i lovorov list a zatim sve staviti pirjati. Uz povremeno miješanje pirjati na laganoj vatri dok tekućina nastala pirjanjem ne ispari.
4.Nakon otprilike 1,5 sata pirjanja dodati nasjeckani češnjak, promiješati i po potrebi doliti malo vode te nastaviti pirjati sve dok meso ne omekša (oko 1 sat). Tijekom pirjanja po potrebi dodavati još malo vode a pred kraj popapriti i po potrebi posoliti. Kod spremanja gulaša praktično je raditi veću količinu, pa kada je gotov dio spremiti u ledenicu. Gotovom gulašu dodati staklenku sataraša, pa sve još malo prokuhati. U ovom receptu korišten je domaći sataraš a može se koristiti i Podravkin Đuveč u limenci.
5.Poslužiti uz kuhanu rižu.
Izvor: putdozdravlja.com