ČIZBURGER MAKARONE

POTREBNO JE
1/2 kg mlevene teletine, 1 konzerva seckanog paradajza, 2 šolje goveđe supe, 1 šolja makarona. 2 kašike putera, 2 kašike brašna, 2/4 šolje mleka, 1 šolja rendanog kačkavalja, so, bober, začini po želji. 


PRIPREMA
Mleveno meso ispržite sa svih strana, treba da potamni i da ispari tečnost. Začinite po želji i ukusu, pa propržite još minut. Dodajte paradajz, supu i makarone. Zagrejte dok ne provri, a onda smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 14 minuta. U drugoj šerpi, otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte sve vreme. Kuvajte to na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, dok ne dobije lep miris i ne krene da tamni. Zatim dodajte mleko, i neprestalno mešajući, sačekajte da provri. Kuvajte dok ne postane gušće i dok se ne izgube sve grudvice. Sklonite sa vatre, i ubacite unutra rendani sir. Dobro promešajte, dok se sav kačkavalj ne otopi. Mešavinu sa sirom sipajte preko već spremljenjih makarona sa mesom, i uživajte u ukusima pravog čizburgera. 

(Blic žena)

Paypal donacija

Popularni postovi