KOMPOT OD KRUŠAKA

Sastojci:
700 g oljuštenih, očišćenih krušaka

malo Dr. Oetker Sode bikarbone
malo Dr. Oetker konzervansa
1 l vode
250 g šećera
nekoliko karanfilića

Priprema:
Kruške isecite po želji i rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža sode bikarbone i konzervansa. Vodu prokuvajte sa šećerom i karanfilićima, kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko krušaka u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.
Temperatura ukuvavanja i zagrevanja: 
Struja: 95 ºC Gas: stepen 1
Vreme ukuvavanja: oko 40-45 minuta

Light varijanta:
Sastojci:
700 g oljuštenih, očišćenih krušaka
malo Dr. Oetker Sode bikarbone


malo Dr. Oetker konzervansa
1 l vode
250 g šećera
nekoliko karanfilića

Priprema:
Kruške isecite po želji i rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža sode bikarbone i konzervansa. Vodu prokuvajte sa šećerom i karanfilićima, kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko krušaka u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.
Temperatura ukuvavanja i zagrevanja: 
Struja: 95 ºC Gas: stepen 1
Vreme ukuvavanja: oko 40-45 minuta

DIJABETIČARI:
Sastojci:
700 g oljuštenih, očišćenih krušaka
malo Dr. Oetker Sode bikarbone
malo Dr. Oetker konzervansa
1 l vode
250 g šećera
nekoliko karanfilića

Priprema:
Kruške isecite po želji i rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža sode bikarbone i konzervansa. Vodu prokuvajte sa šećerom i karanfilićima, kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko krušaka u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.
Temperatura ukuvavanja i zagrevanja: 
Struja: 95 ºC Gas: stepen 1
Vreme ukuvavanja: oko 40-45 minuta

Dr.Oetker

Paypal donacija

Popularni postovi