KRMENADLE U SOSU OD VRHNJA I BIJELOG LUKA
- 3 krmenadle
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- so, začin
- mleveni biber
- peršunov list
- ulje
Priprema:
1. Kremenadle izlupati i posoliti. Staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Kad voda bude isparila zapecite ih.
2. Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se pržile. U tu masnoću dodati pavlaku, malo vode pa dobro izjednačiti.
3. U šerpu gde smo pržili krmenadle sipati oko 50 ml. ulja pa tu propržiti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega propržiti. Na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti ređi sos.
4. Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i mlevenog bibera.
Ostaviti minut-dva da krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list.
Prijatno!
Izvor i foto: Bakina kuhinja
https://superzena.b92.net