KRMENADLE U SOSU OD VRHNJA I BIJELOG LUKA

Potrebno je:
  • 3 krmenadle
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • so, začin
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • ulje

Priprema: 

1. Kremenadle izlupati i posoliti. Staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Kad voda bude isparila zapecite ih. 
2. Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se pržile. U tu masnoću dodati pavlaku, malo vode pa dobro izjednačiti. 

3. U šerpu gde smo pržili krmenadle sipati oko 50 ml. ulja pa tu propržiti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega propržiti. Na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti ređi sos. 

4. Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i mlevenog bibera. 

Ostaviti minut-dva da krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list. 

Prijatno! 

Izvor i foto: Bakina kuhinja

https://superzena.b92.net

Paypal donacija

Popularni postovi