LAZANJE JUHA

Sastojci
Miješano mljeveno meso (270 g)
Luk (130 g)
Svježa rajčica (270 g)
Češnjak (3 režnja)
Goveđi temeljac (500 ml)
Pasirana rajčica (500 ml)
Koncentrat rajčica
Maslinovo ulje
Ružmarin, vlasac, papar, origano, šećer, sol
Široki rezanci ili tijesto za lazanje (75 g)
Posni sir i mozzarella kod posluživanja
Recept
U dubokom loncu na malo maslinovog ulja stavite dinstati 130 grama sitno sjeckanog luka. Neposredno prije nego što luk postane proziran dodajte 270 grama u grubo narezane svježe rajčice s kožom i drobljena tri režnja češnjaka.
Nastavite sve pirjati koju minutu uz povremeno miješanje, a zatim dodajte mljeveno meso.
Preko mesa dodajte željene začine. Ja sam stavio po čajnu žličicu soli, ružmarina, vlasca i papra te dvije žličice origana. Sve dobro pomiješajte i nastavite dinstati meso dok ne promjeni boju i prestane biti crveno.
Zatim dodajte jušnu žlicu koncentrata rajčice, 500 ml pasirane rajčice i 500 ml goveđeg temeljca (ili rastopite kocku za juhu u pola litre vode pa dodajte nju u lonac). Ovisno o rajčici koju koristite isprobajte juhu i po potrebi dodajte žličicu ili više šećera (ja sam trebao dodati samo jednu) kako vam juha ne bi bila previše kiselkasta.
Pustite juhu da zakipi te ju nastavite kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta. Zatim dodajte tjesteninu, koristite široke rezance ili natrgane listove lazanja u juhu.
Juhu nastavite kuhati uz miješanje dok tjestenina ne bude al dente kuhana kada će i juha biti gotova.
Prije posluživanja pomješajte svježi posni sir s mozzarellom u omjeru 50:50 te s njime posipajte tanjur vruće lazanja juhe.
Bon apetite!

Paypal donacija

Popularni postovi