MARINIRANI RAŽNJIĆI

Za 4 osobe potrebno je: 2 kašike pesto sosa sa suvim paradajzom, 1 dl maslinovog ulja, 1 kašika pinjola, 2 kašike parmezana, 700 g junećeg mesa iseckanog na kocke, 1 kašika seckanog bosiljka, so i biber. 

U činiji, pomešajte 0, 6 dl maslinovog ulja, pesto sos, pinjole, parmezan i bosiljak. Polovinu mešavine sipajte u činiji koja se hermetički zatvara, dodajte meso iseckano na kocke i ostavite da se marinira u frižideru 24 sata. Drugu polovine marinade iskoristite kao preliv za pečene ražnjiće. U rešetkastom tiganju zagrejte preostalo ulje na srednjoj temperaturi. Poređajte komadiće mesa na štapiće, posolite i pobiberite po želji i pecite po 7-10 minuta sa svake strane. Poslužite uz preostalu marinadu, grilovano povrće i kuvani pirinač.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi