POLENTA S GRAŠKOM,LEBLEBIJOM,PARADAJIZOM I KOZIJIM SIROM
Sastojci:
1 paradajz
1 glavica luka
100 grkozijeg sira
160 grpolente
200 gr leblebije ( ja koristila iz tegle )
100 gr graska ( skuhanog vec )
1 sk aromaticnih biljki
sol, biber
2 sk maslinovog ulja
1
Isjeckati glavicu luka, i preprziti ga blago na maslinovom ulju ,dodati leblebiju, i vec skuhani grasak..ostaviti da se dinsta 5 minuta sve zajedno !
2
U drugu posudu staviti 1l i 1/4 kljucale slane vode dodati polentu , masu dobro izmjesiti dok se ne zgusne mjesiti je 5 minuta ..
3
Pretresti polentu u pomascenu posudu za pecenje, pa po njoj posutu preprzeni grasak, lelblebiju i luk..pa onda isjecen na kriske paradajz poredati po povrsini..Na paradajz staviti krisu kozijeg sira..Posuti po siru malo aromaticnih biljki , malo permezana i sve to staviti u vec zagrijanu pec 210 °C Peci 30 min
P.S.
Ko voli moze posluziti uz ovo i sos od paradajza kao preliv..!
1 paradajz
1 glavica luka
100 grkozijeg sira
160 grpolente
200 gr leblebije ( ja koristila iz tegle )
100 gr graska ( skuhanog vec )
1 sk aromaticnih biljki
sol, biber
2 sk maslinovog ulja
1
Isjeckati glavicu luka, i preprziti ga blago na maslinovom ulju ,dodati leblebiju, i vec skuhani grasak..ostaviti da se dinsta 5 minuta sve zajedno !
2
U drugu posudu staviti 1l i 1/4 kljucale slane vode dodati polentu , masu dobro izmjesiti dok se ne zgusne mjesiti je 5 minuta ..
3
Pretresti polentu u pomascenu posudu za pecenje, pa po njoj posutu preprzeni grasak, lelblebiju i luk..pa onda isjecen na kriske paradajz poredati po povrsini..Na paradajz staviti krisu kozijeg sira..Posuti po siru malo aromaticnih biljki , malo permezana i sve to staviti u vec zagrijanu pec 210 °C Peci 30 min
P.S.
Ko voli moze posluziti uz ovo i sos od paradajza kao preliv..!