RIŽOTO OD BUNDEVE
Za 4 osobe: 300 gr pirinča, 300 gr sitno seckane kuvane bundeve, 1 l supe od povrća, 1,2 dl suvog belog vina, 50 gr dimljenog kačkavalja, 100 gr parmezana, puter, glavica seckanog crnog luka, so i biber.
U dubljoj šerpi zagrejte 3 kašičice putera, propržite crni luk, pa dodajte pirinač i pržite još nekoliko minuta, neprestano mešajući. Potom posolite i sipajte belo vino. Kuvajte dok alkohol ne ispari, pa smanjite temperaturu i dolijte nekoliko kutlača supe, koju ste prethodno zagrejali do ključanja. Zatim dodajte 250 g kuvane bundeve. Nastavite sa kuvanjem dok pirinač ne omekša. Povremeno dolijte preostalu supu. Zatim sklonite sa vatre, umešajte preostalu bundevu, sitno iseckani dimljeni kačkavalj, kašičicu putera i rendani parmezan. Posolite i pobiberite po želji i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Pre služenja ukrasite komadićem majčine dušice.
(Novosti)
U dubljoj šerpi zagrejte 3 kašičice putera, propržite crni luk, pa dodajte pirinač i pržite još nekoliko minuta, neprestano mešajući. Potom posolite i sipajte belo vino. Kuvajte dok alkohol ne ispari, pa smanjite temperaturu i dolijte nekoliko kutlača supe, koju ste prethodno zagrejali do ključanja. Zatim dodajte 250 g kuvane bundeve. Nastavite sa kuvanjem dok pirinač ne omekša. Povremeno dolijte preostalu supu. Zatim sklonite sa vatre, umešajte preostalu bundevu, sitno iseckani dimljeni kačkavalj, kašičicu putera i rendani parmezan. Posolite i pobiberite po želji i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Pre služenja ukrasite komadićem majčine dušice.
(Novosti)