Preskoči na glavni sadržaj
SALATA SA HRSKAVOM PANCETOM
- 1 batat
- 1 cikla
- 1 manja tikvica
- 100 g svježeg kozjeg sira
- 10 cherry rajčica
- salata (matovilac, rukola)
- 100 g tanko narezane pancete na trakice
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- acet balsamico
-
- Zagrijte pećnicu na 230°C.
- Pancetu rasporedite na foliju u kalupu i stavite u pećnicu na 10-tak minuta. Dok ne postane hrskava.
- Batat i ciklu ogulite i narežite na trakice.
- Tikvicu narežite na kolutove.
- Batat, ciklu i tikvice stavite na papir za pečenje u kalup. Posolite, popaprite i dodajte malo maslinovog ulja.
- Stavite u pećnicu na 200° na 15-tak minuta. Nakon 7 minuta možete povrće okrenuti tako da se ravnomjerno ispeče.
- U zdjelu ili na tanjur dodajte salatu, zatim redom - hrskavu pancetu, batat, ciklu i tikvice.
- Dodajte cherry rajčice i svježi kozji sir.
- Ako vam je ostalo svježe cikle, narežite ju na kolutove i također dodajte u salatu.
- Salatu na kraju začinite s malo soli, papara i aceta balsamica po želji.