SALATA SA HRSKAVOM PANCETOM

Ingredients
  1. 1 batat
  2. 1 cikla
  3. 1 manja tikvica
  4. 100 g svježeg kozjeg sira
  5. 10 cherry rajčica
  6. salata (matovilac, rukola)
  7. 100 g tanko narezane pancete na trakice
  8. sol
  9. papar
  10. maslinovo ulje
  11. acet balsamico
  12. Instructions
    1. Zagrijte pećnicu na 230°C.
    2. Pancetu rasporedite na foliju u kalupu i stavite u pećnicu na 10-tak minuta. Dok ne postane hrskava.
    3. Batat i ciklu ogulite i narežite na trakice.
    4. Tikvicu narežite na kolutove.
    5. Batat, ciklu i tikvice stavite na papir za pečenje u kalup. Posolite, popaprite i dodajte malo maslinovog ulja.
    6. Stavite u pećnicu na 200° na 15-tak minuta. Nakon 7 minuta možete povrće okrenuti tako da se ravnomjerno ispeče.
    7. U zdjelu ili na tanjur dodajte salatu, zatim redom - hrskavu pancetu, batat, ciklu i tikvice.
    8. Dodajte cherry rajčice i svježi kozji sir.
    9. Ako vam je ostalo svježe cikle, narežite ju na kolutove i također dodajte u salatu.
    10. Salatu na kraju začinite s malo soli, papara i aceta balsamica po želji.


Paypal donacija

Popularni postovi