SLATKI KUPUS SA REBRIMA
Kuvani slatki kupus je neodoljiv i zdrav ručak prepun vitamina!
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 800 g špic rebara
- 3 šargarepe
- 1 kašičica bosiljka
- po ukusu soli
- po ukusu suvog biljnog začina
- 3 lista lovora
- 1 sveža papričica
- 1 šolja pasiranog paradajza
- 2 kašičice aleve paprike
Priprema:
Kupus iseckati na krupnija rezanca, a šargarepu na kolutiće. Uzeti veću šerpu pa na dno šerpe sipati ulje. Staviti polovinu kupusa i šargarepe. Poređati komade rebara. Posuti solju, suvim biljnim začinom. Dodati lovorov list i malo bosiljka. Zatim staviti drugu polovinu kupusa i šargarepe, poređati ostatak mesa i začiniti suvim biljnim začinom, solju, bosiljkom. Posuti alevom paprikom i dodati iseckanu papričicu. Zaliti sve pasiranim paradajzom. Naliti vodom da blago prelije smesu i staviti na umerenoj tempraturi da se sve krčka dok se količina ne smanji, ne ukrčka i kupus i meso ne omekša. Povremeno protresite šerpu i lagano promešati varjačom. Poslužiti toplo uz sezonsku salatu.