TJESTENINA SA GRAŠKOM I SLANINOM

POTREBNO JE
1 1/2 šolja pavlake za kuvanje, 2 kašike putera, so, biber, 260 g testenine po izboru, 40 g rendanog parmezana, 1/8 kaščice muskatnog oraščića, 1 šolja zamrznutog graška, 1/4 šolje iseckane i ispržene slanine 


PRIPREMA
Puter i 1 šolju pavlake za kuvanje stavite na srednju vatru, i pustite da provri, a onda smanjite vatru i, mešajući, kuvajte dok se ne smanji na zapreminu od 2/3 šolje, otprilike 15 minuta. Onda sklonite sa ringle, i umešajte preostalu pavlaku, so i biber. Testeninu skuvajte al dente u slanoj vodi, a u činije u kojima ćete da srevirate sipajte vrelu vodu, kako bi se zagrejale. Mešavinu sa pavlakom vratite na ringlu, i pustite da provri, na srenje jakoj vatri. Smanjite temperaturu, i dodajte skuvanu i oceđenu pastu, parmezan, muskatni oaščić, grašak i slaninu, i sve dobro promešajte, dok se sir ne otopi. Iz činija prospite toplu vodu, i odmah servirajte. 

(Blic žena)

Paypal donacija

Popularni postovi