BATACI SA SLATKIM UMAKOM

Bataci sa umakom od smeđeg šećera

Sastojci:
2 šolje kečapa
Šolja smeđeg šećera
2 kašike vorčester sosa
2 kašike jabukovog sirćeta
Morska so
Pileći bataci
Pomešajte sve sastojke osim mesa da biste dobili fini roštiljski umak, jednu šolju ostavite sa strane da vam posluži za marinadu, a ostatak spremite za pečenu piletinu.
Rernu uključite da se zagreje na 200C, a pleh za pečenje obložite aluminijumskom folijom. Batake dobro umešajte u sos i stavite da se peku oko 35-40 minuta, a na pola pečenja ih prelijte sa oko još pola šolje već pripremljenog sosa.
Bataci će od smeđeg šećera dobiti divnu hrskavu koricu dok će od marinade biti meki i ukusni. Ako volite začinjeniju hranu u umak možete staviti sveže čili papričice ili malo ljutog sosa umesto batačića možete koristiti krilca. Bataci sa ovim sosom biće još ukusniji ako se pripreme na roštilju.
U svakom slučaju verujte nam na reč da će ovi bataci oduševiti vaše goste.



Paypal donacija

Popularni postovi