JEDNOSTAVNA I BRZA GOVEDINA STROGANOFF

Potrebni sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 600g goveđeg mesa isečenog na tanke trakice
  • So, biber
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 čena belog luka, sitno naseckana
  • 450g narezanih gljiva
  • ½ šolje belog vina
  • 1 ½ šolja goveđeg bujona
  • 1 kašika vuster sosa
  • 3 kašike brašna
  • ½ šolje grčkog jogurta ili kisele pavlake
  • Naseckani sveži peršun
  • Široki rezanci sa jajima

U veću tavu sipajte puter i ostavite da se topi na šporetu. Meso pecite na puteru u nekoliko navarata, dobro začinite solju i biberom, a svaku turu pržite oko tri minuta sa svake strane. Pečeno meso izvadite na tanjir i ostavite sa strane.
U tavu dodajte još dve kašike putera zatim dodajte sitno anseckani crveni luk i ostavite da se dinsta tri minuta, dodajte beli luk i gljive i sve dinstajte dok gljive ne omekšaju, a voda ne ispari. Oko 5-7 minuta. Dodajte belo vino i varjačom sastružite sve što se zalepilo za dno tave, ostavite da vino krčka tri minuta.
U isto vreme u posebnoj posudi izmešajte bujon, vuster i brašno da dobijete smesu bez grudvica pa mešavinu sipajte u tavu sa gljivama pa ostavite da sve krčka pet minuta. Na samom kraju umešajte grčki jogurt ili kiselu pavlaku kao i pečeno meso. Po potrebi dodajte još začina i peršun i poslužite sa širokim rezancima.

http://lifepressmagazin.com

Paypal donacija

Popularni postovi