Preskoči na glavni sadržaj
KOBASICE U KUKURUZNOM TIJESTU (Corndogs)
- 8 kraćih, užih kvalitetnijih kobasica (ili 4 duže koje ćete prepoloviti)
- 125 g brašna (+ 1-2 kašike za posipanje kobasica)
- 150 g instant palente
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo (2 kašičice)
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 1 jaje
- 250 ml kefira ili ređeg jogurta
- ulje za prženje
- Kobasice najpre obarite ili propecite na gril tiganju (kako više volite). Bitno je da budu termički obrađene pre umakanja u testo i finalnog prženja.
- Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, alevu papriku i so u jednoj posudi.
- Posebno dobro izmešajte jaje i kefir (ili jogurt), pa dodajte suvim sastojcima. Sve dobro izmešajte u kompaktnu masu. Masu prebacite u usku, a duboku posudu, da biste mogli umakati kobasice.
- Sve kobasice nabodite na dugačke štapiće za ražnjiće i to tako da bar 5-6 cm štapića bude u unutrašnjosti kobasice (da ne bi skliznule tokom prženja).
- Sipajte ulje u užu, a dublju posudu. Poželjno je da imate bar 5 cm debeo sloj ulja. Stavite ga na šporet da se greje.
- Pre umakanja u testo, kobasice nabodene na štapiće pospite brašnom. Otresite višak brašna, pa kobasice umačite u pripremljeno testo. Kratko pustite da otkaplje višak testa, pa kobasice stavljajte u zagrejano ulje. Pržite sa svih strana, dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
- Služite uz senf, kečap ili šta već volite..