KOBASICE U KUKURUZNOM TIJESTU (Corndogs)

  •  8 kraćih, užih kvalitetnijih kobasica (ili 4 duže koje ćete prepoloviti)
  • 125 g brašna (+ 1-2 kašike za posipanje kobasica)
  • 150 g instant palente
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo (2 kašičice)
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1 jaje
  • 250 ml kefira ili ređeg jogurta
  • ulje za prženje
  1. Kobasice najpre obarite ili propecite na gril tiganju (kako više volite). Bitno je da budu termički obrađene pre umakanja u testo i finalnog prženja.
  2. Pomešajte brašno, palentu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, alevu papriku i so u jednoj posudi.
  3. Posebno dobro izmešajte jaje i kefir (ili jogurt), pa dodajte suvim sastojcima. Sve dobro izmešajte u kompaktnu masu. Masu prebacite u usku, a duboku posudu, da biste mogli umakati kobasice.
  4. Sve kobasice nabodite na dugačke štapiće za ražnjiće i to tako da bar 5-6 cm štapića bude u unutrašnjosti kobasice (da ne bi skliznule tokom prženja).
  5. Sipajte ulje u užu, a dublju posudu. Poželjno je da imate bar 5 cm debeo sloj ulja. Stavite ga na šporet da se greje.
  6. Pre umakanja u testo, kobasice nabodene na štapiće pospite brašnom. Otresite višak brašna, pa kobasice umačite u pripremljeno testo. Kratko pustite da otkaplje višak testa, pa kobasice stavljajte u zagrejano ulje. Pržite sa svih strana, dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
  7. Služite uz senf, kečap ili šta već volite..

Paypal donacija

Popularni postovi