LIKER OD MALINA

Sastojci:
  • 1 i po kilogram malina
  • 1 kilogram šećera
  • litar rakije (domaće)
Priprema:
  1. Operite maline pod mlazom hladne vode. Prebacite ih na kuhinjsku krpu i upotrebite papirni ubrus kako bi ih nježno osušili. Odaberite teglu s poklopcem, veličine prilagođene količini sastojaka. Ubacite maline sa šećerom i prelijte domaćom rakijom.
  2. Teglu dobro zatvorite i odložite na hladno, suho mjesto (najbolje da bude u mraku) narednih 60 dana. Posudu protresite nekoliko puta dnevno. Po završetku perioda “odmaranja” procijedite mješavinu kroz sito s finom mrežicom.
  3. Uz pomoć kašike dobro stisnite maline kako bi ostale u situ i oslobodila se svaka kap. Uz pomoć lijevka sipajte liker u boce i dobro ih zatvorite. Ostavite ih ponovo da odstoje 30 dana. Nakon tog vremena piće je spremno za posluženje.

Paypal donacija

Popularni postovi