PILETINA S MEDOM,BIJELIM LUKOM I POVRĆEM

Potrebni sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike otopljenog maslaca
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika senfa
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • ½ kašičice origana
  • ½ kašičice bosiljka
  • So, biber
  • 480 g mladog krompira
  • 4 parčeta pilećeg belog mesa
  • 500 g cvetova brokolija
  • 2 kašike naseckanog peršuna
Uključite rernu da se greje na 200C, a tepsiju namastite sa malo ulja. U maloj posudi izmešajte 2 kašike ulja, maslac, med, šećer, senf, beli luk, origano, bosiljak, so i biber i ostavite sa strane.
Na dno tepsije stavite krompir, prelijte sa kašikom ulja i začinite solju i biberom. Preko krompira poređajte meso i premažite dresingom. Pecite 25-30 minuta. 10 minuta pred kraj pečenja u tepsiju stavite brokoli i ostavite da se zapeče.

Paypal donacija

Popularni postovi