PILETINA S MEDOM,BIJELIM LUKOM I POVRĆEM
Potrebni sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike otopljenog maslaca
- 2 kašike meda
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika senfa
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- ½ kašičice origana
- ½ kašičice bosiljka
- So, biber
- 480 g mladog krompira
- 4 parčeta pilećeg belog mesa
- 500 g cvetova brokolija
- 2 kašike naseckanog peršuna
Uključite rernu da se greje na 200C, a tepsiju namastite sa malo ulja. U maloj posudi izmešajte 2 kašike ulja, maslac, med, šećer, senf, beli luk, origano, bosiljak, so i biber i ostavite sa strane.
Na dno tepsije stavite krompir, prelijte sa kašikom ulja i začinite solju i biberom. Preko krompira poređajte meso i premažite dresingom. Pecite 25-30 minuta. 10 minuta pred kraj pečenja u tepsiju stavite brokoli i ostavite da se zapeče.