PILETINA SA BIJELIM LUKOM I LIMUNOM

Potrebni sastojci:

  • 4 pileća karabatka sa kožicom i kostima
  • 1 glavica belog luka
  • 2 limuna
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, sušeni origano

Uključite rernu da se greje na 180C, glavicu belog luka rastavite na čenove, ne morate ih guliti.
Čenove rasporedite u tepsiju, a preko njih poslažite pileće meso. Sa obe strane piletine poređajte kriške limuna koje ste prethodno isekli pa sve velikodušno posolite, pobiberite i pospite sušenim origanom.

Na samom kaju sve skupa zalijte maslinovim uljem, ne štedite. Piletinu pecite u rerni 45-60 minuta, pred kraj možete uključiti samo gornji grejač da koža postane hrskava. Možete poslužiti sa bilo kakvim prilogom ili jednostavno sa svežom salatom.
Naša preporuka je kus-kus koji se veoma jednostavno sprema, a savršeno će pasati uz piletinu.

http://lifepressmagazin.com

Paypal donacija

Popularni postovi