PILETINA SA BIJELIM LUKOM I LIMUNOM
Potrebni sastojci:
- 4 pileća karabatka sa kožicom i kostima
- 1 glavica belog luka
- 2 limuna
- Maslinovo ulje
- So, biber, sušeni origano
Uključite rernu da se greje na 180C, glavicu belog luka rastavite na čenove, ne morate ih guliti.
Čenove rasporedite u tepsiju, a preko njih poslažite pileće meso. Sa obe strane piletine poređajte kriške limuna koje ste prethodno isekli pa sve velikodušno posolite, pobiberite i pospite sušenim origanom.
Na samom kaju sve skupa zalijte maslinovim uljem, ne štedite. Piletinu pecite u rerni 45-60 minuta, pred kraj možete uključiti samo gornji grejač da koža postane hrskava. Možete poslužiti sa bilo kakvim prilogom ili jednostavno sa svežom salatom.
Naša preporuka je kus-kus koji se veoma jednostavno sprema, a savršeno će pasati uz piletinu.
http://lifepressmagazin.com