PILETINA SA RIŽOM
Potrebni sastojci:
- 700 g pilećih zabataka bez kostiju i kožice
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
- 2 šargarepe, naseckane
- 2 stabljike celera, naseckane
- 2 čena belog luka
- 1 1/2 šolja riže
- So, biber
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje naribanog parmezana
- 1/3 šolje naseckanog peršuna
U veću šerpu sipajte ulje i stavite na šporet da s egreje. Poređajte narezano meso u šerpu i ostavite da se dinsta sedam minuta na umerenoj temperaturi. Dodajte naseckani crveni luk pa dinstajte još tri minuta pre nego dodate šargrepu, celer i beli luk. Promešajte, pojačajte temperaturu pa sipajte bujon i rižu pa pustite da provri. Nakon što je sve prokuvalo, smanjite i pustite da lagano krčka 15-20 minuta dok riža ne bude kuvana. Provremeno promešajte. Na samom kraju umešajte peršun i parmezan pa poslužite dok je još toplo.
http://lifepressmagazin.com