PREŽGANA JUHA

SASTOJCI:

– 40 g domaće svinjske masti
– 1 puna kašika brašna (oko 30-40 g)
– 1 kašičica aleve paprike
– 1 l vode
– so,biber
– 1 jaje
– stari hleb za služenje

IZRADA:

Stavite mast u šerpicu na umerenu vatru. Kad se mast zagreje dodajte brašno i mešajte dok brašno ne dobije žućkastu boju, kao za klasičnu zapršku. Na brašno dodajte alevu papriku i kratko promešajte, pa nalijte vodom. Ostavite da proključa, i neka krčka 5-10 minuta dok se ne zgusne.Ako vam je čorba previše gusta (zavisi kako ko voli), dolijte još vode. Posolite i pobiberite po ukusu.
Posebno dobro izmućkajte jedno jaje, pa ga polako sipajte u ključalu čorbu, neprestano mešajući da se stvore tanke niti. Sklonite čorbu sa vatre i služite uz izdrobljen stari hleb.

Komentar: Ako volite, u Prežganu juhu možete dodati i jedan manji krompir isečen na veoma tanke kriške. Krompir dodajte odmah čim čorba proključa.

Paypal donacija

Popularni postovi