ROLOVANI PATLIDŽAN

Sastojci:
  • 4 kašike limunovog soka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • so, biber
  • 1 kašika nasjeckanog peršuna
  • 2 srednja plava patlidžana
  • 100 g feta sira
  • 4 kašike jogurta
  • 1 kašika krem sira
Priprema:
  1. Pomiješajte limunov sok, ulje, so i biber. Očišćeni patlidžan narežite na ploške. Premažite ploške marinadom, poklopite i ostavite sat vremena da odstoji.
  2. Razmrvite fetu pa je pomiješajte s jogurtom i krem sirom. U grill-tavi zagrijte ulje pa pržite ploške patlidžana s obje strane.
  3. Vadite ih na papirni ubrus da se ocijede od suvišne masnoće, a kada se ohlade, premažite ih filom od sira i umotajte. Na kraju pospite sjeckanim peršunom.

Paypal donacija

Popularni postovi