SARMICE OD SLATKOG KUPUSA PUNJENE TELETINOM

Potrebni sastojci:
  • 670 g mlevene teletine
  • 1 veća glavica kupusa
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja sitno seckanog crvenog luka
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 450 g spanaća, opranog, obarenog i iseckanog
  • 1 jaje
  • So, biber, origano
  • 1 šolja kuvane riže
Za umak:

  • 3 šolje paradajza naseckanog na kockice
  • 1 šolja belog vina
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber
  • 3 kašike sveže naseckanog bosiljka
  • Prstohvat tucane ljte paprike
  • ½ šolje naseckanog peršuna

  • Prvo napravite umak. Sipajte ulje u posudu i stavite da se zagreje na šporetu, a zatim dodajte beli luk. Čim beli luk počene da cvrči dodajte paradajz, pojačajte temperaturu i čim počne krčkati smanjite. Sipajte vino, dodajte so, biber i tucanu papriku, pa dodajte i bosiljak. Ostavite neka krčka 15 minuta pa sklonite sa vatre.
    Kupusu izvadite koren tako da ne ošetetite listove i pa ga barite u slanoj kipućoj vodi 7-8 minuta. Izvadite iz vode i ostavite da se hladi.
    U šerpu sipajte maslinovo ulje i stavite na šporet da se zagreje pa dinstajte crveni luk dok ne postane providan, zatim dodajte beli luk i dinstajte još nekoliko minuta. U posebnu posudu sipajte teletinu, spanać, proprženi luk, jaje i rižu. Začinite solju, biberom i origanom
    Odvojite listove kupusa i odrežite tvrdi deo sa listova, ali da ne oštetite list i punite ih pripremljenom smesom te motajte u sarmice.
    Sarmice slažite u vatrostalnu posudu, a preko njih sipajte pripremljen umak. Pecite poklopljeno u rerni zagrejanoj na 190C, 45 minuta. Nakon tog vremena sklonite poklopac i pecite još 15 minuta.
    Gotove sarmice pospite svežim peršunom.

    http://lifepressmagazin.com

    Paypal donacija

    Popularni postovi