SMUĐ U SOSU OD KAJMAKA

SASTOJCI (za dve osobe):

– 2 smuđa, svaki od po 350 g
– 3-4 kašike brašna
– so, biber
– ulje za prženje
– 2 kašike maslinovog ulja
– 200 g mladog kajmaka
– sok od pola limuna

IZRADA:

Ribu očistite, nasolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno.
Zagrejte ulje u tiganju. Na vrelom ulju propržite ribu, po 3-4 minuta sa svake strane, da dobije lepu boju. Vreme pečenja prilagodite veličini ribe.
Prženu ribu izvadite na poslužavnik, a ulje izlijte iz tiganja i tiganj prebrišite papirnim ubrusom.
Na čist tiganj sipajte maslinovo ulje i zagrejte ga. Na zagrejano ulje dodajte kajmak i nastavite sa zagrevanjem dok se kajmak ne istopi. U istopljen kajmak dodajte sok od pola limuna i samo kratko promešajte. U dobijeni sos vratite ribu i jednom ju okrenite da se obloži sosom sa svih strana. Odmah sklonite sa šporeta.
Napomena: Uz ovako pripremljenu ribu najbolji prilog je bareni krompir preliven sa malo maslinovog ulja. Umesto dva manja smuđa možete koristiti jednog većeg, isečenog na komade.

Paypal donacija

Popularni postovi