RECEPT OD SVINJETINE - SVINJSKI FILE VIRGINIA


  • Češnjak 1 režanj
  • Javorov sirup 2 žlice
  • Mljeveni klinčić 0,5 žličice
  • Ulje
  • Svinjski file 300 g
  • Papar
    po želji
  • Sol
    po želji
  • Mrkva 300 g
  • Krumpir 300 g
  • Povrtni temeljac 100 ml
  • Peršin
    po želji
  • Upute za pripremu

    Vrijeme kuhanja: 35 Minuta

    Češnjak oguliti i usitniti (najbolje protisnuti u preši). Pomiješati ga s javorovim sirupom i klinčićem kako bi dobili marinadu za meso. Svinjski file marinirati najmanje 1 sat u hladnjaku.
    Zagrijati ulje u tavi za pečenje ili na grill tavi pa marinirani file kratko prepržiti sa svih strana. Zatim ga začiniti solju i paprom po želji te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 °C (120 °C u pećnici s ventilatorom) cca 15 minuta kako bi se meso do kraja ispeklo.
    U međuvremenu oguliti krumpir i mrkvu te narezati na duguljaste ploške. Zagrijati ulje u tavi te pržiti mrkvu i krumpir cca 5min. Zatim dodati povrtni temeljac i poklopljeno kuhati 15-ak minuta.
    Izvaditi meso iz pećnice i prije rezanja kratko ostaviti da odmori. Poslužiti na podlozi od mrkve i krumpira te po želji ukrasiti sitno sjeckanim peršinom.

Paypal donacija

Popularni postovi