TELETINA PICCATA

Potrebni sastojci:

  • 1 kg telećih šnicli
  • So, biber
  • 1/2 šolje brašna
  • 4 kašike puetra
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje bleog vina
  • 1 1/4 šolje pilećeg bujona
  • 1 limuna, isčen na šnite
  • 1 kaška limunovog soka
  • 1/4 šolje kapara
  • 2 kašike naseckanog peršuna

Začinite meso solju i biberom i sa jedne strane uvaljajte u brašno i otresite višak. U tavu sipajte dve kašike putera i maslinovo ulje pa stavite na šporet da se greje. Meso pržite u turama po tri minute sa svake strane, vadite ga na tanjir i ostavite sa strane.
Kad završite pečenje mesa u tavu sipajte vino i sastružite sve što se zalepilo za dno tave i ostavite da kuva tri minuta, dodajte bujon, kriške limuna i pustite da prokuva, smanjite i ostavite da krčka osam minuta. Dodajte ostatk putera, limunov sok, kapare i peršun. Po potrebi dodajte još soli i bibera pa sosa sipajte preko mesa i odmah poslužite.

http://lifepressmagazin.com

Paypal donacija

Popularni postovi