TJESTENINA SA TIKVICAMA I CRVENOM PAPRIKOM

Potrebni sastojci:

  • 2 manje tikvice, naribane
  • ½ teglice pečenih crvenih paprika, oceđenih
  • 1 manja glavicacrvenog luka, naseckana
  • 1 manja glavica belog luka, sitno naseckana
  • Konzerva od 400 g paradajz pelata
  • Konzerva belog pasulja (nije neophodno)
  • 1 kašika italijanskog začina
  • 2 ½ šolje testenine penne
  • So, biber
  • 3 šolje naribanog sira
  • Sveži peršun, za ukras
Ogulite crveni i beli luk, sitno naseckajte i ostavite sa strane, a tikvice naribajte i ocedite od viška vode.

Crvenu papriku i paradajz usitnite u blenderu i ostavite sa strane.

U šerpicu sipajte malo ulja i stavite da se zagreje na šporetu, zatim dinstajte prvo crveni luk, dodajte beli i tikvice pa sve dinstajte neko vreme, dok voda ne ispari. Posolite, pobiberite, dodajte začine.
U povrće sipajte paradajz i papriku te pasulj (ako koristite) pustite da prokuva, smanjite temperaturu pa ostavite da lagano krčka 15 – 20 minuta. Dok se sos kuva u kipućoj slanoj vodi skuvajte testeninu, ali ih procedite minut ranije nego što je napisano na pakovanju.
Testeninu pomešajte sa umakom, sipajte u vatrostalnu posudu, pospite sirom pa zapecite u rerni dok se sir ne rastopi. Pre služenja, testeninu pospite sveže naseckanim peršunom.

http://lifepressmagazin.com

Paypal donacija

Popularni postovi