TJESTENINA SA TIKVICAMA I CRVENOM PAPRIKOM
Potrebni sastojci:
- 2 manje tikvice, naribane
- ½ teglice pečenih crvenih paprika, oceđenih
- 1 manja glavicacrvenog luka, naseckana
- 1 manja glavica belog luka, sitno naseckana
- Konzerva od 400 g paradajz pelata
- Konzerva belog pasulja (nije neophodno)
- 1 kašika italijanskog začina
- 2 ½ šolje testenine penne
- So, biber
- 3 šolje naribanog sira
- Sveži peršun, za ukras
Ogulite crveni i beli luk, sitno naseckajte i ostavite sa strane, a tikvice naribajte i ocedite od viška vode.
Crvenu papriku i paradajz usitnite u blenderu i ostavite sa strane.
U šerpicu sipajte malo ulja i stavite da se zagreje na šporetu, zatim dinstajte prvo crveni luk, dodajte beli i tikvice pa sve dinstajte neko vreme, dok voda ne ispari. Posolite, pobiberite, dodajte začine.
U povrće sipajte paradajz i papriku te pasulj (ako koristite) pustite da prokuva, smanjite temperaturu pa ostavite da lagano krčka 15 – 20 minuta. Dok se sos kuva u kipućoj slanoj vodi skuvajte testeninu, ali ih procedite minut ranije nego što je napisano na pakovanju.
Testeninu pomešajte sa umakom, sipajte u vatrostalnu posudu, pospite sirom pa zapecite u rerni dok se sir ne rastopi. Pre služenja, testeninu pospite sveže naseckanim peršunom.
http://lifepressmagazin.com