BAVARSKI OBROK

✦ 2 kg svinjske vratine s kosti
✦ 1 žlica kima
✦ 1 žlica maslaca
✦ 2 luka
✦ 2 mrkve
✦ 1 poriluk
✦ 1/2 l tamnog piva
✦ 3 dl kokošjeg temeljca
✦ 1-2 žlice brašna
✦ 1 žličica maslaca


✦ sol, papar

Operite i osušite meso. U mužaru malo usitnite kim. Meso odvojite od kosti. Posolite i popaprite, te ga pospite kimom. Isto napravite i s kostima jer će se i one peći zajedno s mesom radi bolje arome umaka. U dubljoj tavi rastopite maslac, pa na njemu prepržite meso i kosti da dobiju finu boju. Izvadite meso i dodajte povrće narezano na veće kocke. Na povrće vratite meso, podlijte s pola temeljca i ulijte malo pive. Pecite u pećnici na 200 °C, 1,5–2 sata. Podlijevajte pečenje svakih pola sata s malo pive. Gotovo meso izvadite iz pećnice i zamotajte u foliju. Ostavite meso da se odmori.
Umak: Prebacite umak u posudu i po želji propasirajte povrće. Umaku dodajte ostatak temeljca u kojem ste razmutili brašno. Dodajte malo maslaca, posolite i popaprite po želji. Meso narežite na tanke fetice i prelijte s umakom. Poslužite uz kiselo zelje i kuhani krumpir.

Paypal donacija

Popularni postovi