KULINARSKI RECEPTI : ELBASAN TAVA
Oprati i posoliti kilogram mlade jagnjetine, namazati je mašću i staviti u pleh da se peče u rerni kao svako drugo pečenje. Češće prelivati meso da bi bilo sočno, a paziti da sok ne bude crn. Pečeno meso izvaditi, iseći na komade, pa ga ponovo vratiti u sok od pečenja. Zasebno, u jednu šerpu, staviti ½ kilograma ovčijeg kiselog mleka i u njega dodati 3-4 jajeta. Nastrugati i 1 češanj belog luka, dodati sitno iseckanog peršunovog lista, sve dobro izmešati i ovim mlekom preliti meso koje je vraćeno u đuveč, u sok od pečenja. Opet pečenje staviti u rernu i peći ga još 15 minuta. Zatim ga izvaditi, poređati na posudu za pečenje, a zgusnuto mleko staviti oko pečenja. Uz jagnjetinu pripremljenu na ovaj način služiti mlade pržene krompire.
https://www.njamfood.com
https://www.njamfood.com