SLANA JELA - JANJEĆA KAPAMA

Kapamu pripravljati na ovaj način: prednji ili zadnji komad janjećeg mesa (oko 1 kilogram) iseći na manje komade, računajući po 4 komada na osobu. Meso oprati, posoliti, uvaljati u brašno, pa ispržiti na masti da zarumeni.
Potom meso pažljivo izvaditi iz masti, a u istu mast spustiti ½ kilograma starog crvenog luka i upola ga ispržiti, dodati 4 veze isečenog mladog crvenog luka. Kad je luk dobro upržen, spustiti u šerpu prženo meso i sve zajedno još malo pržiti. Može se dodati na vrh noža crvene paprike.
Sada naliti meso juhom ili mlakom vodom da u tekućini ogrezne, pa sve posoliti, pobiberiti i poklopljeno na kraju štednjaka polako kuhati. Pri tom paziti da sok potpuno ne ukuha. Uz kapamu se može servirati kiselo mleko.

Paypal donacija

Popularni postovi