RECEPTI SA RIBLJIM MESOM - ŠARAN SPREMLJEN NA MAĐARSKI NAČIN

Očistiti od krljušti i droba šarana teškog 2 kilograma. Oprati ga i kožu mu naseći tako da razdaljina između rezova bude 2 centimetra. Posoliti i pobiberiti ribu spolja i iznutra, staviti je u pleh u položaj kao kad riba pliva. Iseći 3-4 glavice crnog luka, kao i dosta peršunovog lista, pa ovim lukom i peršunom posuti šarana u đuveču, a preliti ga sa 8 kašika ulja. Peći šarana u rerni dok ne porumeni. Zatim ga celog posuti alevom paprikom, vratiti ga u rernu da se i dalje peče, a stalno ga prelivati onim sokom koji se nalazi u đuveču.
Zasebno u šerpu staviti 8 kašika ulja da se na šporetu dobro zagreje. U ugrejano ulje dodati 4-5 glavica na tanke režnjeve isečenog crnog luka da se proprži i malo porumeni. Usuti i malo aleve paprike, pažljivo promešati luk i ostaviti ga da se još malo pirjaniZatim đuveč sa šaranom, koji je več pečen, izvaditi iz rerne, staviti šarana u posudu u kojoj će se izneti na sto u onom položaju kao kad pliva, a u kome je ležao i u đuveču. Isprženi luk poređati preko ribe, preliti je sokom, ukrasiti celim krompirima, ili restovanim, i sa raznim salatama izneti na sto.

Paypal donacija

Popularni postovi