ZAPEČENI SVINJSKI ODRESCI

✦ 5-6 odrezaka svinjskog buta
✦ sol
✦ papar
✦ nasjeckani češnjak po ukusu
✦ senf
✦ malo brašna
✦ krušne mrvice
✦ vrhnje za kuhanje
✦ 1dcl bijelog vina
✦ sušeni mažuran
✦ svježi ružmarin


Odreske posolite, popaprite, pospite češnjakom, istucite batom za meso pa ostavite 20-ak minuta u hladnjaku pokrivene folijom. Nakon toga uvaljajte ih u brašno s jedne strane i kratko popržite s obje strane na zagrijanom ulju. Posložite odreske u posudu za pečenje zajedno s masnoćom koju ste prethodno koristili. Premažite svaki odrezak senfom, pospite krušnim mrvicama, podlijte vinom, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 oC. Pred kraj pečenja zalijte vrhnjem za kuhanje, zapecite da dobije lijepu boju. Kao prilog ovom jelu možete servirati pečeni mladi krumpir ili bogatu salatu.


http://www.gospodarski.hr

Paypal donacija

Popularni postovi